Pixabay
Ikka juhtub, et külmkappi jääb eelmisest päevast alles keedetud kartuleid ja hakklihakastet.

Koostisosad:

Vormiroog

  • 12 tk keedetud kartul
  • 12 sl hakklihakaste
  • 80 g juust
  • 3 tk marineeritud punane paprika
  • 3 tk tomat
  • 1 tk küüslauguküüs (peeneks hakitud)
  • 20 g hakitud petersellilehed
  • 0.5 tl tüümian (kuivatatud)
  • 1 tl oregano (kuivatatud)
  • 3 sl oliiviõli
  • 0.5 tl sool
  • 0.5 tl pipar

Valmistamine:

  1. Haki marineeritud punane paprika, tomat, petersell ja küüslauk peenikesteks tükkideks. Sega oliivõliga ja maitsesta segu tüümiani, oregano, pipra ja soolaga.
  2. Lõika kartulid peenemateks sektoriteks ja lao võiga määritud ahjuvormile.
  3. Pane kartuli kihile tomati, paprika, oliivõli segu. Nüüd taas kiht kartuleid. Lisa hakklihakaste.
  4. Korda: kartulid, tomati segu, kartulid ja hakklihakaste kuni ahjuvorm saab täidetud (kõige pealmiseks kihiks võiks jääda kartuli kiht). Kata riivjuustuga ning küpseta 190° juures umbes 15-20 min. kuni juust on sulanud.

Tähelepanu! Serveeri värske salati ja küüslaugukastmega!