Foto: Gregor Jürna
Kuna me oleme hingelt korilased ja korjame hinge taha alati rohkem, kui tegelikkuses ära jaksame süüa, siis kindlasti on eelmise aasta seenesaagist mõni soolatud seente purk keldris veel alles. Nüüd on hea võimalus teha üks toekam salat nendest. Ürgsete Eesti maitsetega soolaseene-odrakruubisalat mõjub ootamatult tänapäevaselt. Võid seda süüa soojalt või jahtunult, keele viib alla ikkagi.

Koostisosad:

  • 2 dl soovitatavalt kohaliku väiketootja odrakruupi
  • 4 dl veisepuljongit
  • 170 g hakitud soolaseeni
  • 2 väikest punast sibulat
  • 1 sl võid + 2 sl oliiviõli
  • 2 sl hakitud peterselli
  • värskelt jahvatatud musta pipart ja vajadusel soola
  • peale peotäis küüslauguvõrseid