Foto: Shutterstock
Redist süüakse loomulikult pigem värskena, oleme harjunud seda panema salatisse, viilutama võileivale ja niisamagi krõmpsutama. Aga redis kannatab ka kuuma ning on maitsev panniroaski.

Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lisa natuke oliiviõli.

Võta pannirediste tegemiseks ports rediseid, tore, kui erivärvilisi, nii saad ka kauni välimusega roa (süüakse ju ka silmadega!), ja viska need pannile. Hea oleks, kui redised on enam-vähem ühesuurused, suuremad võid pooleks lõigata. Raputa panni, nii et redised on kõik õliga kaetud ja küpseta neid pisut senikaua, kui redised muutuvad kergelt-kergelt pruunikaks.

Seejärel alanda kuumust ja küpseta veel. Kui rediste välimus muutub kahvatumaks ja nad tõmbuvad pisut krimpsu, siis on aeg lisada supilusikatäis võid, hakitud maitserohelist (värsket tüümiani, murulauku, basiilikut), paar purustatud küüslauguküünt ja soola. Sega läbi ja kuumuta veel mõni minut. Rediseid päris küpseks polegi mõtet küpsetada — ikka poolkrõmpsuna on nad kõige paremad.