Valmistamine
  • Võta hea kvaliteediga veisepõsed kaaluga 300-500g, pese need külma veega ja puhasta suurtest kelmetest.
  • Aseta põsed, sibul, juurseller, küüslauk, loorberileht, kaneelikoor, metsik tüümian, toiduõli suurde kaussi ja jäta 3 tunniks külmkappi marineerima.
  • Võta põsed marinaadist välja ja kuivata majapidamispaberiga. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Prae veisepõski kuumal pannil mõlemalt poolt.
  • Pane küpsetatud põsed ja köögiviljad marinaadiga potti. Lisa vett ja aseta tasasele tulele. Keeda 3-4 tundi, kuni põsed on hästi pehmed.
  • Võta valminud põsed puljongist välja ja viiluta parajad tükid. Jäta seisma.
  • Kastme valmistamine: Prae pannil tükeldatud sibul tomatipastaga, lisa kuivatatud ploomid, portvein ja põse keetmisest üle jäänud puljong.
  • Keeda kergel kuumusel kokku 15-20 min.
  • Blenderda kaste saumikseriga ühtlaseks, maitsesta mee ja taluvõiga. Vajadusel lisa natuke soola.
  • Aseta viilutatud põsetükid kastmesse ja hauta veel 10 min.
  • Serveeri koos kartulipüree ja aurutatud köögiviljadega.