19.12.2016, 16:46
Jõuluõhtu alternatiivroog: mooritud veisepõsk musta ploomi kastmes
Pühade lähenedes kerkib ikka üles küsimus, mida huvitavat sel korral jõululauale panna. Kui sageli lükatakse uute retseptide katsetamine ajapuudusel edasi, siis jõulud võiks ometi olla aeg, mil proovida mõnda väljakutsuvamat rooga.
FOTO:
Koostisosad:
Liha
- 2 kg Veisepõsk
- Tükeldatud mugulsibul
- Tükeldatud juurseller
- Tükeldatud küüslauk
- 3 tk Loorberileht
- 1 tk Kaneelikoor
- Tüümiani
- Toiduõli
- Meresool
- Must pipar
Kaste
- 500 ml Põskede keetmisest üle jäänud puljong
- 500 ml Portvein
- 70 g Tomatipasta
- Kuivatatud ploom
- Sibul
- Mesi
- Taluvõi
- Sool
Carmen Cateringi peakokk Jevgeni Sevtšuk pakub jõuluõhtuks välja mooritud veisepõse, mille valmistamist kiputakse vahel kartma, kuid mis tegelikult pole tema sõnul üle jõu käiv. Vaja on vaid aega ja kannatust – ehk et just seda, mida jõuluks võikski soovida. Antud retsepti järgi valmistatud veisepõske pakub Sevtšuk ka Saku Suurhalli Jõulugala külalistele.