Foto: Angeelika Kang-Osula
Kas teadsid, et struudel on pea 250 aastat vana küpsetis, mis pärit Austria-Ungari keisririigi ajast? Meie pagaritöökodades valmistatakse erinevaid magusaid struudleid ja neist ehk levinumad on õunastruudel ja kirsi-kohupiima täidisega variant. Viimase retsepti toomegi siin ära, nii et võiksid väärikat magusat pirukat ise kodus küpsetada. Ahjusooja krõbeda struudli nimel polegi vaja palju vaeva näha — kui ei viitsi ise tainast teha ja rullida, siis võib kasutada ka poes müüdavaid. Paberõhukese isetehtud tainaga struudel on aga ületamatu. Antud kogusest saad 10 struudlilõiku.

Koostisosad:

  • 500 g lehttainast
  • 1 muna
  • tuhksuhkrut

TÄIDIS:

  • 200 g pakikohupiima
  • 250 g toorjuustu
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 200 g külmutatud kirsse + 0,5 dl suhkrut