Foto: Gregor Jürna
Koogipõhja võid teha ise või osta poest, vahele ja peale määri mündikreem vaheldumisi värskete marjadega ja jäta üleöö külmikusse emadepäeva ootama.

Koostisosad:

MÜNDIKREEM:

  • 30 g ehk 3 suurt peotäit värskeid mündilehti
  • 90 g suhkrut
  • 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 400 ml 35% koort
  • 0.5 sidruni mahl

KOOGIPÕHI:

  • 200 g sulatatud võid
  • 4 muna
  • 2.5 dl suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 4 dl jahu
  • 0.5 dl kodust õunamahla
  • vahele ja peale 600 g maasikaid, peoga mustikaid ja mureleid

Kuidas teha ürdikreemi?

Õrnroheline ja värskusest õhkav mündikreem on koogi vahel ilus ja üllatav. Lisaks on seda väga lihtne valmistada. Kevadistest-suvistest ürtidest proovi nii kasutada münti, melissi ja piparmünti. Katseta veel ka noorte, hiirekõrvus kaselehtede, tüümiani, ristikheina, naadi või oblikaga. Julgematele soovitaks maitseväreluseks segusse lisada ka raudürdi noori lehti või musta sõstra varakevadisi lehekesi.

1 osa värske mündi lehti
3 osa suhkrut
5 osa toorjuustu
13 osa 35% rõõska koort

Pane puhtad ja salati vurris kuivaks keerutatud lehed väiksesse köögikombaini või sauseguri purustajasse ja surista peeneks ühtlaseks massiks. Kraabi kogu mass vahustamiskaussi ja vahusta koos ülejäänud ainetega korralikuks vahuks. Värsketest ürtidest kreem sobib biskviidist kookide ja keekside vahele, tartlettide ja vahvlite täidisekreemiks ja ka niisama värskete marjadega süüa. Eriti hästi läheb münt maasikatega. Tee kreem valmis eelmisel päeval ja lase külmikus seista, et maitse võimenduks.