.
Kanafilee valmib kähku, ­see on taine, kergesti seeduv ja sobitub paljude maitsvate aedviljadega. Lisa oma retseptivaramusse ka need neli suurepärast kooslust.

Kanasalat kreemise avokaado-mandlipiima­kastmega

Fotod: Oskari Värä


2-le

2 sl oliiviõli
2 kanafileed
soola
pipart
1 pea rohelist salatit
peotäis idusid
1 väike valge redis
2 värsket kurki
1 roheline õun
1 avokaado

KASTE:
1 väike avokaado
1 laimi mahl
80 ml magustamata mandlipiima
2 sl oliiviõli
1 sl valgeveiniäädikat
1 küüslauguküüs
1 tl mett
soola

1 Määri kanafileed oliiviõliga ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta ahjus, prae pannil või grillil 7–8 minutit, kuni filee on läbi küpsenud. Pane fooliumisse ning lase 15 minutit fileel puhata. Lõika redis, õun, kurk ja avokaado õhukesteks viiludeks. Rebi salat tükkideks.
2 Blenderda kastmekomponendid kann­mikseris või saumikseriga ühtlaseks kreemiseks kastmeks. Kui soovid vedelamat kastet, pane mandlipiima veidi rohkem.

Kanarullid päikesekuivatatud tomatite ja basiilikuga

.

4-le

4 kanafileed
200 g päikesekuivatatud tomateid
100 g ricotta’t
basiilikut
punet
oliiviõli
2 küüslauguküünt

1 Lõika kanafileed pooleks, kuid ära lõpuni läbi lõika. Pane fileele toidukile ning vasarda õhukeseks ja võimalikult suureks.
2 Pane tomat, viis basiilikulehte, väike punt punet ja küüslauk blenderisse, lisa veidi oliiviõli ning blenderda ühtlaseks. Maitsesta fileed soola ja pipraga.
3 Määri fileele tomati-ürdisegu ning pane peale 3–4 basiilikulehte ja 3–4 tl ricotta’t. Keera fileed rulli ning sulge hambatikuga. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit, kuni filee on läbi küpsenud. Eemalda hamba­tikud ning serveeri fileerulle värske salati või köögiviljadega.

Kanafileetaskud spinati ja kodujuustuga

.


4-le

4 kanafileed
1 sl oliiviõli
100 g spinatit
2 küüslauguküünt
soola
100 g kodujuustu
120 g mozzarella’t
0,5 sidruni riivitud koor
400 g tomatikastet
2 sl tomatipastat
värsket peterselli
parmesani
pastat või riisi

1 Kuumuta ahi 190 kraadini. Lõika igale fileele sisse tasku, määri fileed oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga.
2 Tükelda küüslauk ning prae koos spinatiga 2–3 minutit pannil. Pane spinatisegu kaussi. Riivi või haki mozzarella ning lisa pool sellest spinatile. Lisa kodujuust ning riivitud sidrunikoor. Tõsta täidis taskutesse ja sule hambatikuga.
3 Sega kastrulis tomatikaste ja -pasta ning määri igale fileetükile ­1–2 supilusikatäit kastet. Tõsta fileed ahju ning küpseta 25 minutit. Raputa peale ülejäänud mozzarella ning küpseta, kuni juust on sulanud ja kana läbi küpsenud. Serveeri ülejäänud tomatikastmega. Kui soovid toekamat kõhutäit, sobib lisandiks pasta või riis.

Kanatortiljad jalapeño ja ­ananassiga

.

4-le

2 kanafileed
soola
pipart
100 g ananassi
2 tomatit
1 väike punane sibul
2 rohelist jalapeño’t
2 sl laimimahla
100 ml värskeid koriandrilehti
4 tortiljat

1 Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning prae, küpseta ­ahjus või grilli. Lase fileel veidi tõmmata ja tükelda seejärel kuubikuteks.
2 Lõika ananass, tomat ja sibul kuubikuteks. Lisa hakitud jalapeño’d ning koriandrilehed. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga. Sega salsa kanatükkidega ja keera tortiljadesse.