Kanaliha Foto: Vallo Kruuser
Toidublogija ja kokaraamatute autor Ragne Värk jagab Maitsed.ee lugejatega ühte lihtsat ning mõnusat retsepti, mille valmistamiseks ei kulu palju aega, kuid maitsed ning aroomid on võrratud.

Koostisosad:

Kanapirukas kuskussi, pärlsibulate ja juustuga

  • 50 g Täistera kuskussi
  • 500 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
  • Meresoola
  • Musta pipart
  • 3 sl Hakitud tilli
  • 75 g Riivjuustu
  • 4 sl Majoneesi
  • Pärlsibulaid
  • 500 g Pärmi-lehttainast
  • Muna

Valmistamine:

  • Valmista kuskuss vastavalt pakendil olevatele juhistele. 
  • Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ning prae need kuumal õliga piserdatud pannil valmis, maitsesta soola ja pipraga. 
  • Võimalusel lase kanafilee tükkidel kümmekond minutit jahtuda. 
  • Sega kausis kokku keedetud kuskuss, kanatükid, till, juust, majonees ja poolitatud pärlsibulad. Maitsesta segu soola ja pipraga.
  • Laota tainas küpsetuspaberil lahti ning aseta selle keskele pikuti kanatäidis (jäta otsad umbes 3 cm ulatuses vabaks). 
  • Vabaks jäänud taina pikematele külgedele lõika noaga u 2cm paksused sisselõiked. 
  • Kata täidis esmalt otstest vabaks jäänud tainaga ning tõsta siis äärde lõigatud ribad täidisele. 
  • Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures pöördõhuga režiimil 15-20 minutit.