Foto: Seljamaa Fotostuudio
Salat on nime saanud Mehhiko-USA piirilinnas töötanud kokalt Caesar Cardinilt, kelle köögis ühel legendaarsel päeval 1924. aastal polnud eriti palju toiduaineid. Kuna uudsed lahendused näisid püsikundedele meeldivat, nende hulgas ka mõnele Hollywoodi staarile, sai sellest salatist hitt. Päris algupärane retsept anšooviseid ei sisalda. Tõsi, väikese koguse anšoovist leiab originaalversiooni Worcestershire’i kastmest, kuid rõhutatult kalaseks muutus roog aastaid hiljem. Ning selles mõttes pole ka erilist vahet, kas tegu on ehedate Vahemere anšoovistega või näiteks Läänemere vürtsikiludega, mis samuti muna kreemja maitsega hästi sobivad.

Koostisosad:

  • 4 röstsaiaviilu
  • vürtsikilu- või anšoovisefileed
  • 2 küüslauguküünt
  • pisut soola, suhkrut
  • 0.5 sidruni mahl
  • 1 tl Worcestershire’i kastet
  • 2 munakollast
  • 1.5 dl extra virgin’i oliiviõli
  • punt Rooma salatit
  • 50 g parmesani