Foto: Mai Grepp
Hapukoore-juustupaneering teeb kalaampsud mahlaseks. Parmesani asemel võid kasutada tavalist juustu. Kui on tahtmist rohkem jännata ja kalorid ei kohuta, prae kalu õli-võisegus kuumal pannil. Sel juhul hoia paneeritud kalu enne praadimist pool tundi külmas. Siis püsib paneering paremini kala küljes.

Koostisosad:

  • räimi
  • hapukoort
  • riivsaia
  • riivitud Parmesani või tavalist riivjuustu
  • sinepit
  • tilli
  • võid
  • soola-pipart

Valmistamine:

  1. Suru kalarümbad, seljapool all, vastu töölauda lapikuks. Õngitse selgroog keskelt lahti ja sikuta õrnalt ära. Maitsesta fileesid soolaga.
  2. Sega ühes taldrikus riivsai ja -juust, teises hapukoor, sinep ja till.
  3. Kata ahjupann küpsetuspaberiga ning määri pehme võiga – külma võiga ei jää paberile piisavalt paks kiht. Kasta kalafileed hapukoore sisse ja püherda siis riivsaias. Lao kõik kalad küpsetuspaberile. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
  4. Serveeri koos kastme ja kartulipudru või -kotlettidega.

SOOVITUSED!

  • Kui serveerid kalu suupistena, tee kaks kastet. Sidrunist, õlist ja meest valmistatud vinegrett on lisaks ürdisele hapukoorele samuti väga paslik ja nii saab kalaampsudest kaks erinevat maitset ja tulemust.
  • Kartulikotlettide jaoks läheb vaja 600 g kartuleid, 2 munakollast, 1 sl oliiviõli, 1 dl riivitud juustu (Cheddar, parmesan). Keeda kartulid ja tambi pudruks. Sega kõik ained omavahel ning vormi jahuste käte vahel kotletid. Prae need kuumal õlisel pannil mõlemalt poolt kuldseks.