Kolme erineva oa hautis täidab kõhtu ning hoiab ka seedimise korras! YouTube
Igapäevane toiduvalik on enamasti meil sõluv sellest, mille järele isu tekkinud on või milline mõte on päevasest infotarbimisest pähe idanema pandud. Tänase ilma puhul, kus usutavasti veetsid paljud aega kelgumäel, suusarajal või nii sama õues toimetades, võiks sobida söögiks üks hautis.

Koostisosad:

Erinevate ubade hautis

  • 150 g Kuivatatud punaseid ube
  • 150 g Valgeid ube
  • 150 g Põldube
  • 2 tk Väiksemat sibulat
  • 3 tk Küüslauguküünt
  • 3 tk Porgandit
  • 4 tk varsselleri vart
  • 0.5 tk Kapsast
  • 3 tk Loorberilehte
  • 2 l Köögiviljapuljongit
  • Oliiviõli
  • Väheke tšillit
  • Meresoola
  • Musta pipart

Valmistamine:

  • Ubasid leotada eelnevalt 12 tundi külmas vees.
  • Köögiviljad lõigata väikesteks kuubikuteks.
  • Sibul, küüslauk ja porgand praadida potipõhjas, lisada puljong, kurnatud oad, loorberilehed ja varsseller.
  • Hautada kaane all kuni oad on peaaegu pehmed.
  • Lisada kapsas ja hautada kuni kapsas ja oad on täielikult valminud.
  • Maitsestada soola ja pipraga.

Oad on aegadest ammustest olnud eestlaste toidulaual olulisel kohal, kuid väga harva antakse söögilaual neile keskne koht. Kolme oa hautis keskendub vaid kohalike ubade heale kvalieedile ning neist parima välja "hautamisele".