Foto: Liisi Laanemäe
Kapsas ei ole väärt aiasaadus üksnes sügishooajal, vaid sobib hästi ka kosutava piruka valmistamiseks talvise ilmaga. Pärast liharikkaid jõuluõhtusööke valmista taimset pirukat, kus peaosa mängib krõmpsuv kapsas. Boonusena ei ole pirukatainas kasutatud nisujahu ja retsepti muudab põnevaks tainasse lisatud kreemine majonees. Suurepärane suutäis ahjust võetuna ja maitseb hästi ka järgmisel päeval.

Koostisosad:

  • 700 g värsket kapsast
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 50 g võid
  • pool klaasi vett
  • 1.5 tl soola
  • 1 sl õunaäädikat
  • 1.5 sl suhkrut
  • 2 sl Salvest Kreemjat majoneesi
  • 3 muna
  • 1 dl kaerajahu
  • 0.5 tl soola
  • 200 g Salvest Kreemjat majoneesi