17.09.2015, 12:59
Kevadine salat neljale
FOTO:
Koostisosad:
- 60 g väikeseid võilillelehti
- 60 g väikeseid naate
- 40 ml maheõli (külmpressiõli)
- maitse järgi soola
- maitse järgi musta pipart
- 40 g pekanipähkleid (mahe)
- 200 g mahelehtsalatit (ca 1 kimp)
- 30 g metsmustikakrõpse
- sidruni mahl
- 70 g päikesekuivatatud tomateid
- 50 g Beluga läätsi
Pese naat ja võilillelehed külma veega ja kuivata salatikuivatiga.
Pane naat, pekanipähklid ja võilillelehed koos rapsiõliga kõrgema äärega kaussi ja püreesta ühtlaseks kastmeks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Rebi salatilehed suuremateks ribadeks. Lisa ülejäänud naadid ja võilillelehed. Haki päikesekuivatatud tomatid peenemateks ribadeks ja sega salat saadud pestokastmega.
Serveerimisel puista salatile metsmustikakrõpse ja Beluga läätsi.