Ideaalne Prantsuse omlett valmib, kui munad on õigesti vahustatud ja õigesti praetud. Ekraanitõmmis
Päeva saab ideaalselt käima kui asetada enne toimetuste algust lauale perfektselt praetud omlett. Pakume täna ühe võimaluse, kuidas munad õigeks omletiks kokku praadida.

Koostisosad:

Ideaalne Prantsuse omlett röstsaia ja vesikressiga

  • 3 tk Mune
  • Meresoola
  • Musta pipart
  • 0.5 tl Vett
  • Võid (82%)
  • Vesikressi
  • Röstsaia

Valmistamine:

  • Löö kausis meresoola, pipra ja veega vahtu kolm muna. Vispelda mune umbes minut.
  • Nüüd pane madalal tulel pannile paar teelusikat võid. Lase sellel sulada ning vala munad pannile.
  • Sega mune kergelt pehme kummikaabitsaga, kuid jäta munad alati ühtlase kihina pannile.
  • Kui munad on kuaguleerunud, keera omlett kokku. Lisa veel pannile natukene võid ja aja sulavõi omleti ning panni vahele.
  • Serveeri omlett taldrikul koos vesikressi ja röstsaiaga.
  • Enne söömist hõõru kuuma omletti pealt veel võiga, nii jääb munaroog kenasti helkima.
  • Head isu!

Kogu tarkus seisneb selles, et munad tuleb lüüa väga kreemiseks vahtu ning omletti tuleb praadida väga madalal tulel, aeglaselt. Nii jääb tekstuur kohev, samas aga ei kõrbe omlett. No ja loomulikult aitab kaasa või, üsna palju head võid.

Vaata, kuidas valmistada ideaalne Prantsuse omlett röstsaia ja vesikressiga: