Samuti saame tead, et karri võib tähendada ka Indiast pärinevat liha- või kalaraguud, mõnikord aga ka taimetoitu, mille maitsestamisel on pruugitud lisaks muudele maitseainetele ohtralt karri vürtsisegu. Üldjoontes ongi karri meile tuntud kui paks erinevaid juurvilju ja liha, pähkleid ja maitseaineid sisaldav hautis, mis üldiselt ei hoia tagasi teravuse ja aromaatsuse poolest.

Kui tavaliselt kasutatakse karrides kooksopiima, siis tänase karri paksenduseks ja malbestamiseks, tasukaalustamiseks on kasutatud maapähklivõid. Uskumatult omapärane dekstuur ja kergelt, naturaalselt magusa alatooniga õhtusöök. Katsetage!

Vaata, kuidas valmistada Aasiapärast maapähkliga kanakarrit valge riisiga:

Valmistamine
  • Alustame sellest, et segame kokku maitseainetekomplekti: väiksesse kaussi sega kokku sool ja kõik muud pulbrid, sealhulgas kuivatatud koriander. 
  • Lõika suupärasteks tükkideks kanakintsud ja maitsesta poole maitseaineseguga. Ideaalis võiksid need lihatükid ööpäeva marineeruda, kuid võib kasutada ka kohe.
  • Prae oliiviõlis kintsud pealt krõbedaks, tõsta kõrvale.
  • Prae samas pajas ja õlis sibul, küüslauk ja ingver. Lisa ülejäänud maitsesegu. Prae minut, nii et maitseained "avanevad".
  • Lisa patta kanapuljong ja pane tagasi kanakintsud koos kogu vedelikuga.
  • Lisa patta tomatipasta ja maapähklivõi, sega ja lase haududa 30 minutit hautisel.
  • Nüüd lisa patta hakitud paprikad ja suvikõrvits. Sega ja hauta veel 30 minutit.
  • Serveeri koos valge riisi ja viilu laimiga. 
  • Head isu!