Mario Batali kuulus taskuburger. Ekraanitõmmis
Läheme täna külla ühele järgmisele maailma kuulsale kokale, kokale, kes on Ameerika Ühendriikides olnud põhiline Itaalia köögi "maaletooja". Peakokk, restoranide omanik ja telest tuntud Mario Batali õpetab valmistama mozzarella sisuga terava lisandiga burgereid.

Koostisosad:

Mozzarellaga täidetud burgeri ja kabatšokisinepiga kuum võileib

  • Kabatšokki
  • Mozzarellat
  • Seahakkliha
  • Oliiviõli
  • Burgerisaia
  • Köömned
  • Meresoola
  • Musta pipart
  • Pruuni suhkurt
  • Sinepit
  • Punase veini äädikas
  • Jääsalatit
  • Tomatit
  • Peterselli
  • Punast sibulat

Valmistamine:

  • Rösti pannil köömned ja lisa seahakkliha hulka, maitsesta soola ja pipraga. Sega kõik väga korralikult läbi.
  • Viiluta ka mozzarella, maitsesta soola ja oliiviõliga. 
  • Haki ülipeeneks kabatšokk ja pane pannile oliiviõlis pehmeks.
  • Lisa see kaussi koos pruuni suhkru, oliiviõli, sinepi ja soola + pipraga. Sega sinep kokku.
  • Nüüd pressi hakklihast õhukesed padjad, pane ühele mozzarellaviilud ja kata kõik veel ühe lihaviiluga. Pressi ääred kenasti kokku. Lisa mõlmale poole soola ja pipart + oliiviõli.
  • Prae burgerid kuumal pannil pruuniks: 4 minutit ühelt ja 3 minutit teiselt poolt. Liha peab olema läbiküpsenud, juust sulav.
  • Lõika pooleks burgerisai ja grilli lõigatud poolelt pruuniks.
  • Nüüd viiluta sibul ja tomatid, rebi tükid jääsalatist.
  • Kokkupanemine: Määri saia alumine pool oliiviõliga, lisa sinna sibularõngad, maitsesta, lisa tomativiil, maitsesta. Nüüd kõige otsa burger, sinep, jääalat, sinep ja teine pool burgerisaia. 
  • Vajuta burger kokku ja lõika pooleks.
  • Head isu!
Mario Batali retsepti järgi tuleb lihaburgeri vahele peita mozzarellaviilud, lisaks valmistada kabatšokilisandiga sinep. Batali üks kõige olulisem õpetus on see, et iga element ja iga liigutus tuleb toidu valmistamisel eraldi maitsestada. Pigem vähem maitseaineid, kuid tihemini. Selliselt saavad kõik toidu osad võrdselt ja ühtlaselt hea meki juurde. Toit on selgem, kvaliteet kõrgem, maitsed sügavamad. Iga toidu element on omaette väärtus.

Vaata, kuidas valmistada mozzarellaga täidetud burgeri ja kabatšokisinepiga kuuma võileiba: