Peekoni, hapukurgi ja sibulaga täidetud pikalt hautatud veiserulaad Ekraanitõmmis
Hautatud veiserulaad, mida võib pidada unustatud lihatoiduks, peaks tegema comeback'i. Põhjuseid selleks on mitu: esiteks maitseb see liharoog jumalikult, teiseks on tegemist vägagi tervisliku ja madala rasvasisaldusega roaga ning kolmandaks, suudab liha imelise lisandi ümber rulli keerata ka kõige vähekogenum kokk.

Koostisosad:

Peekoni, hapukurgi ja sibulaga täidetud pikalt hautatud veiserulaad

  • Veiseliha (tagaosa liha)
  • Suitsupeekonit
  • Sibulat
  • Hapukurki
  • Paprika pulbrit
  • Dijoni sinepit
  • Meresoola
  • Musta pipart
  • Jahu
  • Võid (82%)
  • Oliiviõli
  • Kartuleid
  • Kapsast
  • Kohvikoort
  • Veisepuljongit

Valmistamine:

  • Laota lihalõigud lõikelauale ja raputa mõlemalt poolt üle meresoola ning värskelt purustatud pipraga. 
  • Määri liha ühelt poolt ühtlaselt kokku kreemja sinepiga.
  • Nüüd pane lihale - sinepisele poolele - peale peekoniribad ja raputa peale paprikapulbrit.
  • Edasi pane lihale ristipidi õhukesed sibulaviilud ja kolm hapukurgisektorit.
  • Keera liha rulli, alustades paksemast otsast.
  • Kinnita liharullid kolme kööginöörijupiga.
  • Pane haudepatta oliiviõli ja prae liharullid kenasti pruuniks. Tõsta kõrvale.
  • Nüüd pane samasse patta või ja jahu ning valmista roux ehk kastmepõhi.
  • Nüüd vala patta veisepuljong ning tõsta segu keema, kastet pidevalt vispeldades.
  • Nüüd alanda tuli kastruli all miinimumi ja pane patta tagasi liharullid. Vala juurde ka kõik lihamahlad. Hauta liha ja kastet vahel segades 1,5 tundi.
  • Liha hautamise ajal keda kartulid ja valmista kohvikoore ning võiga kena laar kreemjat kartulipüreed.
  • Hauta võis ja väheses veisepuljongis kapsad.
  • Hauta ilma lihata kastet 5 minutit maha, kaste pakseneb.
  • Serveeri pooleks lõigatud liharull kartulipüree, kapsa ja imelise kastmega.
  • Head isu!

Lihavalikul tuleb küsida lihunikult veise tagaosa õhukesi lihaviile, ideaalselt poole sentimeetri paksuseid lõike, millesse mugav täidet keerata. Sinepivalik peaks ja võiks sõltuda maitseeelistustest: kellele meeldib pehmem sinep, kasutage Dijoni, kellele karmim mekk, pintseldage aga liha julgelt Põltsamaa sinepiga. Head katsetamist!

Vaata, kuidas valmistada aromaatne ja pikalt hautatud veiserulaad: