Foto: Andra Kalda
See maitsesegu sobib hästi kurkide kiireks soolamiseks. Pärast mõnetunnist omas mahlas maitsestumist on kurgid parajalt küüslaugused ja soolased. Üleöö seisnud kurkide iseloom on aga veelgi maitseküllasem!

Koostisosad:

  • 300 g värsket kurki
  • tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 15 mustasõstralehte
  • 2 küüslauguküünt

Valmistamine:

  • Lõika kurgid viiludeks, rebi mustasõstralehed natuke väiksemaks ning viiluta küüslauguküüned. Sega kõik komponendid kausis korralikult läbi ja säti soolakogus maitse järgi paika. Jäta vajutuse alla paariks tunniks maitsestuma. 
  • Võib ka nii! Pista pikuti pooleks lõigatud kurgid koos ülejäänud komponentdega kilekotti, raputa korralikult segi ja pane siis külma maitsestuma. Kurkidele võid lisada ka mädarõigast, sinepit ja tilli.