Jäätisetest Foto: Andres Putting
Kõikide jäätiste valmistamiseks on vaja kokku kloppida "taigen" või "põhi", millele hakatakse siis andma erinevaid maitseid ja lisanditega maitseelamusi. Esiteks valmistatakse klassikaline vaniljejäätis ning siis hakatakse seda täiendama - lisatakse šokolaadi, marju, karamelli ja nii edasi. Õpetamegi valmistama jäätise alust ehk vaniljejäätist.

Koostisosad:

Vaniljejäätis ehk kõikide jäätiste ema

  • 200 ml 35%-st rõõska koort
  • 200 ml Piima
  • Pool vaniljekauna
  • 50 g Rafineerimata roosuhkrut
  • 2 tk Munakollast

Valmistamine:

  • Pane suuremasse potti piim, vahukoor ja pool vaniljekauna sisust 
  • Kuumuta paja segu kuni auramiseni - keema lasta ei tohi
  • Klopi teises anumas munakollased suhkruga vahtu ning hakka neile ettevaatlikult lisama kuuma piima-koore segu 
  • Kaabi vanillikauna teisest poolest seemned jäätisesegusse ja sega korralikult läbi 
  • Jahuta jäätisesegu maha ning vala segu uude kaussi või jäätisemasinasse