Valmistamine
  • Pese lambamagu külma veega hoolega puhtaks, eemaldades kogu mustuse. Leota seejärel päev-paar soolases külmas vees, vett aeg-ajalt vahetades. Leotusveele võid lisada ka paar sortsu äädikat.
  • Pane lamba kops, maks ja süda suurde potti, vala peale külm vesi. Soovi korral pista potti ka porgand ja sibul. 
  • Kuumuta keemiseni ja hauta tasasel tulel umbes 2 tundi, kuni liha on pehme. Koori hoolikalt kõik pinnale kogunev vaht ja kui vahtu enam ei eraldu, siis lisa keeduvette ka soola.
  • Hoiatan, et kops tahab ilmselt potist plehku panna, nii et võimaluse korral pane talle peale mingi raskus. Lase jahtuda. Seda võib ka eelmisel päeval teha.
  • Kuumuta suurel pannil mõni minut kaeratangu, kuni tangud on kergelt kuldsed ja mõnusalt aromaatsed. Tõsta kõrvale. 
  • Kaeratangu võib ka 180-kraadises ahjus aromaatseks röstida, samuti võib ahjus soojaks lasta kaerajahu – see annab jahu maitsele palju juurde.
  • Aja keedetud maks, kops ja süda läbi hakkmasina. Sega juurde peenelt hakitud sibul, röstitud kaeratangud, kaerajahu. 
  • Lisa peenelt hakitud ploomirasv (või riivitud või/taimerasv) ja maitseained. 
  • Kausis peaks olema nüüd kuivemapoolne aromaatne segu. Sega juurde 3–5 dl lihapuljongit, nii et saad niiske, aga mitte veel pudruse segu.
  • Tõsta hakksegu ettevalmistatud mao (või soolikate) sisse, õmble magu värvitu puuvillase niidiga kinni või tee sõlm peale. Torgi terava nõelaga paar õhuauku sisse. 
  • Magu peaks olema täidetud vaid 1/2 või 2/3 ulatuses, sest kaeratang ja -jahu paisuvad keetmise ajal.
  • Pane hägis keevasse vette ja keeda tasasel tulel umbes 2 tundi.
  • Serveeri kohe või jahuta maha ja hoia jahedas/sügavkülmas. Sel juhul tuleb hägis enne serveerimist uuesti läbi küpsetada.
  • Kõige traditsioonilisem viis hägise serveerimiseks on asetada taldrikule hägist, kartuliputru ja kaalikatampi (haggis, neeps & tatties), kõrvale pits head šoti viskit või hoopis šotipärast õlut.
  • NB! Kui Sa ei soovi lambamagu puhastada, siis võid kasutada tehiskesta. Ühest lambamaost tegime sel korral ühe suure hägise ja ühe väiksema hägise võrkmao sisse. Kogu magu vaja ei läinudki.