Kapsahautis rosmariiniga Britt Paju
Argine roog saab siin värskendavat täiendust rosmariinist. Maitse ei jää ülevoolavalt tugev ja see meeldib ka neile, kes muidu ehk suured ürdisõbrad polegi. Hästi sobib siia ka tüümian – soovi korral lisa ka seda või asenda üks ürt teisega.

Koostisosad:

Kapsahautis rosmariiniga

  • 400 g Rakvere hakkliha
  • 1 tk Sibul
  • 2 tk Küüslauguküün
  • 600 g Värsket peakapsast
  • 3 sl Hakitud värsket rosmariini
  • Meresool
  • Must pipar
  • Hapukoort
  • Õli

Valmistamine:

  • Kuumuta sügavas pannis või haudepotis paaris supilusikatäies õlis sibul ja küüslauk. 
  • Sega paari minuti jooksul, kuni sibul on pisut pehmenenud, seejärel lisa hakkliha. 
  • Maitsesta soola, pipra ja rosmariiniga ning pruunista liha. 
  • Sega hulka umbes kolmveerand kapsakogusest ja 1 dl kuuma vett. 
  • Kata kaanega ja hauta 15 minutit. Lisa ülejäänud kapsas, sega ja hauta veel samapalju. 
  • Kui kapsas on pehme, maitsesta vajadusel veel pisut ning serveeri näiteks hapukooresortsu ja värske keedetud kartuliga.