Foto: Shutterstock
Need toidud kuuluvad Šveitsi köögi klassikasse. Miks küll eestlased kui suured kartulisööjad röstit ei leiutanud? See on parim viis eelmisel päeval keedetud ja järele jäänud kartulitest lahti saamiseks. Retsepti toob teieni "Minu Šveitsi" raamatu autor Anu Elmer-Ehin. Raamat on äsja ilmunud kirjastuselt Petrone Print.

Koostisosad:

KARTULIRÖSTI

  • 1 kg eelmisel päeval keedetud kartuleid
  • 1 tl soola
  • 90 g võid

ZÜRCHER GESCHNETZELTES (ZÜRICHI VASIKALIHAKASTE)

  • võid praadimiseks
  • 800 g väikesteks tükkideks viilutatud vasikaliha (klassikalise variandi puhul asendada 200 g vasikaliha 280 g vasikaneerudega)
  • 1 sl jahu
  • 0.75 tl soola
  • natuke pipart
  • 1 peeneks hakitud sibul
  • 200 g õhukeseks viilutatud seeni (šampinjone, aga ka teised seened sobivad. Võib teha ka ilma nendeta, mulle maitseb nii kõige paremini)
  • 1 dl valget veini
  • 2.5 dl vahukoort
  • 1 dl lihapuljongit
  • 1 sl maisitärklist
  • maitsestamiseks soola ja pipart
  • 3 sl hästi peeneks hakitud suurelehelist peterselli