Kerged palad meloniga. Shutterstock
Peale rammusaid jõulusööke varu kappi melon ja veel mõned vajalikud lisandid ning turguta end praegustel hallidel päevadel mõnusalt kergete ja värskete paladega.
Shutterstock
* Salat fetaga: melon, feta, rukola, röstitud seedermänniseemned;

*Salat sinahallitusjuustuga: 1 kantaluupmelon, 100 g sinihallitusjuustu, mandlilaaste, kohalikku mett, võimalusel viigimarju;

Shutterstock
* Bruschetta: melon, prosciutto ja kvaliteetne palsamiäädikas;

* Salat tüümianisiirupiga: siirup – aja 0,5 liitrit vett 2 dl suhkruga keema, lisa väike punt tüümianioksi ja ühe sirduni koor. Lase täielikult jahtuda. Serveeri õuna, kiivi, meloni ja viinamarjadega;

* Singisalat: 1 väike melon, 300 g mozzarella-palle, 150 g prosciutto-sinki, basiilikulehti, soola, musta pipart, 2 sl oliiviõli;
Shutterstock
* Hommikusöök: melon, Kreeka jogurt, mesi, mündilehed.