Foto: ARTUR SADOVSKI
Korea rahvustoitu kimchi’t valmistatakse kümnetes teisendites, meie pakume mõnusa variandi Hiina kapsast ja porgandist. Kimchi on üks tõsine vürtsipuhang selleks puhuks, kui sind viirused peaksid kimbutama. Toiduelamuseks võiks seda kooslust samuti nimetada, sest meie mõistes on tegu lihtsalt hapendatud kapsaga, millel on rida eksootilisi lisandeid. Siinkohal on hea retseptis rõhutada pehmemaitselise Hiina kapsa osatähtsust. Kes soovib, võib salatisse panna ka muid köögivilju, näiteks mõru mekki andvaid rediseid.

Koostisosad:

  • 1 l vett
  • sl soola
  • 500 g Hiina kapsast
  • 2 porgandit
  • 3 sl värskelt riivitud ingverijuurt
  • küüslauguküünt
  • 2 väikest mugulsibulat
  • keskmise suurusega tšillit
  • soovi korral säilitusaineteta kalakastet