Marineeritud riisikad Jaan Heinmaa
Ilmad tõotavad head seenesaaki ja männiriisikaid juba tuleb. Nii mõnus on võtta talvel keldrist purk männiriisikaid ja nad veidi veniva marinaadiga lauale panna. Retseptis toodud marinaad sobib ka kuuseriisikatele.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 1 kg Männiriisikas
  • 2 dl Vesi
  • 1 tk Sibul (väike, viilutatud))
  • 1 tk Porgand (viilutatud)
  • 2 tl Sool
  • 2 tl Suhkur
  • 3 tera Vürts
  • 3 tk Nelk
  • 2 tk Must pipar
  • 2 spl Äädikas (30%-line)

Valmistamine:

  1. Puhasta seened, vajadusel tükelda ja kupata riisikaid 2-3 korda.
  2. Pane sibul ja porgand veega keema, paari minuti pärast lisa maitseained ja seened. Lase kõigel veel mõni minut keeda.
  3. Tõsta seened vahukulbi abil purki, kalla marinaad peale ja kaaneta.