HOMMIKUSÖÖGISOOVITUS: Perfektne munapuder saial seente ja tomatitega

Munapuder

Hommikusöök on päeva kõige olulisem toit, sest see, mida hommikul "kütusena" endasse laadida määrab kogu päevase rütmi - lisaks heale kõhutäiele ja jõuvarule, saab heast hommikusöögist hea emmotsiooni terveks päevaks. Seetõttu tuleb hommikusöögiks varuda mõni minut rohkem aega, et söök saaks õigesti valmistatud.
Loe edasi...

KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Valmista ideaalne hommikune võileib ehk kuulus Croque-Madame

Croque-Madame

Prantsusmaa baaridest ja kohvikutest alguse saanud imeline võileib koondab endas parimat täistera saia, Emmenthali juustu ja sealihasinki, mis ahjus ja pannil imeliselt krõbedaks valmistatud. Ülim hommikune ärataja, parim pohmelliravim ning lihtsalt mõnus amps kui toidust on vaja saada kosutust ka hingele.
Loe edasi...

KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Perfektne Prantsuse stiilis omlett murulauguga

Prantsuseomlett

Prantslased on maailma parimad kokkad ja kokakunsti järgijad põhjusel, mis on ilmne kui vaadata iga nende kokaraamatut või menüüpilti: toidud on perfektselt selged, ilusad ja värvilt selged. Eriti paistab siin silma omlett, mida valmistatakse kaua, madalal tulel ning pruunistamata.
Loe edasi...

KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Kahe minuti Prantsuse röstsai ehk French Toast

French Toast

Enamus inimesi piirduvad hommikul vaid kohviga, suur osa sööjatest aga pudru või kiire võileivaga. Vähe on neid, kes aga soovivad hommikuks magusat, meil Eestis vähemalt puudub selleks igasugune harjumus. Samas tõstavad magusad toidud hommikul aga kiiresti meie veresuhkurt ja annavad energiat terveks päevaks.
Loe edasi...

KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Benedikti munad, mida ei saa untsu keerata

Benedikti Munad

Parim hommikusöök maailmas koosneb röstsaiast, pehme kollasega munast, heast peekonist ning kreemisest muna-või kastmest. Oodake ... need imelised koostisosad moodustavad ju Benedikti munad. Valmistame neid siis kodus hommikusöögiks!
Loe edasi...

KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Keetmata kaerahelbepudru hommikusöök jogurti, marjade ja pähklitega

Puder

Tuleb välja, et puder ei pea olema alati keedetud, pudruks saab nimetada ka vaid piimas või vees või mahlas leotatud kaerahelvestest kokku segatud mõnusat kausitäit. Täna hommikuks segame kokku pudru, millele lisame jogurtit, marju, linaseemneid, mett ja pähkleid.
Loe edasi...

KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Jaapanipärased õhulised pannkoogid

Kohvik Cafe Creperie avamine

Pannkoogid on kõige vanem hommikune - eriti pühapäeva hommikune - toit õhtumaades. Neid kooke on piltlikult valmistatud juba "aegade algusest" kõikidele lastele, kes maailmas ringi jooksnud. Jaapanlased on teinud neist pannkookidest aga tõelise kunstivormi.
Loe edasi...

KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Klassikaline Kuuba võileib ehk Cubano

Klassikaline Kuuba võileib on liharikas, sulava juustuga, krõbe kahepoolne sai.

Hommik on jälle käes ning vaja midagi enne tööle, kooli või muudele toimetustele siirdumist põske pista, ideaalis kõht täis süüa. Vaatame selleks Kariibide poole ja paneme kokku ühe cubano.
Loe edasi...

KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Krõbe grillitud juustuvõileib

Ameerika üks kuulsamaid hommikusööke ehk grillitud juustuvõileib.

Hommikusöögid võivad ka dieeti pidaval inimesel olla toekamad, kui muud toidukorrad, kuna hommikune energia lubab päeval olla aktiivne ning tegus. Seetõttu pakume täna hommikuks välja väga juustuse võileiva, mis õhtuks oleks liiga rasvane, kuid hommikuseks äratuseks just sobiv.
Loe edasi...