Maasikasorbett Artur Sadovski
Palavate suvepäevade lihtne jahutav maius, mida on hõlbus vastavalt soovidele täiustada: hakitud aromaatsete ürtidega, siirupise palsamiäädika või eheda rõõsa koore ja jogurtiga.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 6 dl Vesi
  • 2 dl Rafineerimata suhkur
  • 500 g Maasikad
  • 3 sl Sidrunimahl
  • Marjaliköör või viin (soovi korral)

1. Keeda suhkrust ja veest siirup ning jahuta see. Püreesta siis koos maasikatega ühtlaseks ning täiusta maitset meelepäraste lisanditega. Arvesta maitsestamisel, et külmunult on tulemus mahedam.

2. Aseta segu sügavkülma vormis, millesse jääb paisumisruumi. Aeg-ajalt käi segu kahvli või vispliga kohevaks tegemas. Võid segu külmutada ja kohevaks vahustada ka jäätisemasina abil.

3. Serveeri maiust kindlasti mahajahutatud nõudest.