Krõõt Tarkmeel
Lasanje, nagu paljud vormiroad, on lihtsalt väga hea. Aga kui kõht ei talu gluteeni ...? Lasanjeplaati asendab edukalt hautatud kapsaleht ja ka bešamellile leiab asenduse.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 1 tk Suur kapsas
  • 500 g Hakkliha
  • 2 tk Küüslauguküüs
  • 1 spl Kurkum
  • 1 näpuotsatäis Vürtsköömned
  • Must pipar
  • 1 l Gluteeni- ja laktoosivaba bešamellkaste

BEŠAMELL

  • 1 l Kana- või veisepuljong
  • 3 spl Oliiviõli
  • 2 tk Pressitud küüslauguküüs
  • Sool
  • Must pipar
  • 2 spl Soovi korral maitsepärm
  • 5 spl Kikerhernejahu (sobib ka tumeda riisi jahu)