Foto: Shutterstock
Rosinakuklid (hot cross buns) on üks lihavõttepühade ikoonroogi Inglismaal. Ajalugu on kohevatel kevadekuulutajatel aukartustäratavalt pikk, sest juba 1792. aastal läks Chelsea Bun House’is saiade pärast kõvaks kähmluseks, kuna nõudmine ületas pakkumise nobeduse. Tänapäeval müüakse neid saiu aasta läbi nii pagariärides kui ka supermarketites, ent igal perenaisel on loomulikult ka oma salajane ja kõige parem retsept.

Koostisosad:

  • 50 g võid
  • 3 dl piima
  • 7.5 dl nisujahu
  • 1 tl soola
  • 7 g kuiva pärmi
  • 1 muna
  • 150 g rosinaid, jõhvikaid või kirsse
  • 2 tl kaneeli
  • 1 sl küpsetamise maitseainesegu (kardemon, ingver, kaneel jne)
  • 1 sidruni ja 1 apelsini riivitud koor
  • vedelat mett või heledat moosi

RISTI JAOKS:

  • 1 dl jahu
  • 5 sl vett