Kadri Marie Männik
Nii seemnetest kui pähklitest purukate maitseb küpsetatud kalafileel täiusliku lisandina. Kõrvale vajad vaid head rohelist salatit. Ja kõik.

Koostisosad:

  • 1 kg kalafileed (forell, lõhe, pangasius jne)
  • soola ja pipart

KATE:

  • 75 g riivsaia
  • veidi värsket tüümiani ja aedtilli
  • 1 tk sidruni riivitud koor ja mahl
  • 5 sl oliiviõli
  • 60 g pähkleid ja seemneid (hea kombo on näiteks pistaatsipähklid ja päevalilleseemned)
  • 1 sl sumakki, kui sul on kodus see olemas

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rösti riivsaia kuival pannis 2-3
    minutit, kuni see on veidi kuldne, seejärel vala see taldrikule ja lase
    jahtuda.
  2. Sega kausis riivsai, kui seda kasutad, tüümian, sidrunikoor ja mahl ning sumak (lisab head täidlast hapukat maitset) ja soola-pipart. Nirista segule hulka 5 sl oliiviõli ja sega kõik korralikult läbi.
  3. Tõsta lõhefilee ahjuplaadile, määri kattega ja puista
    peale purustatud seemneid või pähkleid. Nirista kalale peale veidi oliiviõli. Kata kala esialgu küpsetuspaberiga, nii saab see mahlasem.
  4. Küpseta kala umbes 20-25 minutit. Vahetult enne
    küpsetamise lõppu eemalda paber, et kate saaks veidi jumet juurde ja muutuks pealt veidi krõbedaks.

SOOVITUS!

Toekama prae saad, kui keedad kalale lisandiks jasmiiniriisi, millele lisa keemise poole peal juurde ka veidi terveid punaseid läätsesid. Need keevad pehmeks veidi kiiremini.