Foto: Shutterstock
Ilus ilm kutsub õue grillima ja omatehtud šašlõkk on mõistagi maailma parim. Kuidas aga teha šašlõkile marinaadi, et tuleks just see, mida ootad? Üks asi on marinaadi koostisosad, teine asi on panna sinna ka oma paljaste käte väge. Üks mees on öelnud — käed ütlevad, millal on marinaad lihas sees ja õige aeg liha mudimine lõpetada.

Koostisosad:

  • 100 ml õli
  • 100 ml valge veini või veiniäädika ja vee segu või äädika ja allika- või Borjomi vee segu
  • 3 sibulat jämedate ratastena
  • peotäis peterselli hakituna
  • 1 sl vedelat mett
  • 1 kuhjaga teelusikatäis meresoola või kvaliteetseid soolahelbeid
  • 1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
  • soovi korral 2–3 hakitud küüslauguküünt