Foto: Pixabay
Võta see möks külmal perioodil oma menüüsse, sest see on parim viis kõik küüslauku sööma saada, et hoida eemal haigused, kõigele lisaks on see ka oi kui maitsev! See sobib määrimiseks röstsaia või -leiva peale ning lisandiks lihaprae juurde.

Koostisosad:

  • 300 g rasvasemat riivjuustu
  • küüslauguküünt
  • majoneesi
  • hapukoort

Valmistamine:

  1. Riivi juust kaussi. Tuleb tummisem ja maitsvam, kui kasutad rasvasemat juustu ja riivid seda ise. Kuid võid võtta ka valmis riivitud juustu.
  2. Lisa puruks pressitud küüslauk.
  3. Sega hulka paras ports majoneesi. Kogemus näitab, et parim möks tuleb rasvase majoneesiga. Kui tahad maitsed veidi mahendada, lisa supilusikatäis hapukoort, aga selle võid ka ära jätta. Sega mögin korralikult läbi ja jäta enne söömist pooleks tunniks maitsestuma.
  4. Küüslaugumöks - kui seda enne ära ei sööda - säilib külmikus vähemalt nädala hea ja värskena.

Foto: Ruth Mägi