Foto: Shutterstock
Tähistame puhkepäeva ühe korraliku pajaroaga, mis soojendab ja täidab kõhtu. Ära mingil juhul arva, et päeva väikesed soojakraadid õhtuks ei kao ja keha ei nõua turgutust. Iirimaa ja iirlased on meiega sarnased, tulevad kitsikusest ja oskavad teha vähesest palju. Iiri pada on just üks neist toitudest, mis seda kinnitavad — lihtne, kuid võimas. Leidke vaid head lambaliha ning natukene aega köögis tuuseldamiseks. Katsetame!

Koostisosad:

Iiri pada

  • 400 g Lambaliha
  • Porgand
  • Kartul
  • Seller
  • Sibul
  • Oliiviõli
  • Loorberileht
  • Veisepuljong
  • Või
  • Meresool
  • Must pipar

Valmistamine:

  • Lõika lambaliha kuubikuteks ja pruunista oliiviõliga pajas pruuniks. Maitsesta veidi soola ja pipraga, tõsta kõrvale.
  • Samas pajas prae läbi hakitud sibul, porgand ja seller.
  • Lisa potti tangasi ka lambaliha ja lase maitsetel seguneda. 
  • Kalla patta ka veisepuljongit ja lisa loorber.
  • Kata hautis pealt kartulilõikudega. Lisa paar kildu võid, maitsesta soola ja pipraga. Valmista ahjus madalal temperatuuril kuni kartul on pehme.
  • Head isu!

Vaata, kuidas valmistada maitsev Iiri pada: