Chiabatta kattekreemid EE Gurmee
Unusta ära see, et lähed poodi ja ostad sealt valmismääret! Tee need määrded ise ja küll näed, et need annavad silmad ette ükskõik millisele poemäärdele. Kutsu sõbrad külla, tee vein lahti ja nautige vaba õhtut.

Koostisosad:

Suitsukanakate

  • 0.5 kg suitsukana
  • tüümiani
  • õli
  • küüslauku
  • pipart
  • majoneesi

Lõhekreem

  • 0.5 kg lõhet
  • sinepit
  • soola
  • pipart

Baklažaanikaste

  • 0.5 kg baklažaani
  • 3 tk küüslaukuküünt
  • 1 tk rosmariinioks

Pesto

  • 1 tk basiilikupunt
  • 1 tk seedermänniseemneid (pakk)
  • 100 g parmesani
  • oliiviõli
  • valge veini äädikat
  • musta pipart

Suitsukanakate
Pane suitsukana tüümiani, õli ja küüslauguga 20 minutiks 180-kraadisesse ahju. Kalla segu kannmikserisse. lisa pipart ja natuke majoneesi ning töötle läbi.

Lõhekreem
Haki lõhest kuubikud, sega juurde maitse järgi sinepit, soola ja pipart.

Baklažaanikaste
Pane baklažaanirattad koos teiste koostisosadega 180 kraadi juures ahju. Kata fooliumiga. Küpseta, kuni baklažaan on pehme. Töötle kannmikseris ning lisa maitse järgi soola ja pipart.

Pesto
Sega kannmikseris omavahel basiilik, seedermänniseemned, parmesan ja oliiviõli. Lisa natuke valge veini äädikat ja musta pipart.

Kui sa ei karda küüslauku, siis võid proovida teha ka seda möksi — küüslaugu-juustumääret. See on haigusteperioodil imehea. Retsepti leiad SIIT!

Kõiki kattekreeme saab serveerida ciabatta’ga, bruchetta’del või tavalisel saial!