Mooritud vutid köögiviljadega Seljamaa Fotostuudio
Kodumaised vutid valmivad peaaegu sama kiiresti kui broiler, ent on hulga maitsvamad ja tervislikumad.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 1.2 kg Põldvutid
  • sool, pipar
  • Maisijahu
  • Õli pruunistamiseks
  • 5 vart Varsseller
  • 10 tk Väikesed porgandid
  • 1 tk Väiksem porrulauk
  • 1 tk Sibul
  • Küüslauku soovi korral
  • 0.5 l Vesi
  • 1 dl Rõõsk koor 35%

Maitsesta kuivatatud vutid soola ja pipraga. Seejärel paneeri neid vähese maisijahuga. Pruunista vutid haudepotis õlis ning jäta siis ootele. Lisa samasse potti tükeldatud sibul, küüslauk ja juppideks lõigatud porgandid, porru ja seller. Kuumuta aeg-ajalt segades tugeval kuumusel kerge jume tekkimiseni. Seejärel aseta peale vutid ja vala lindudest nõrgunud leem koos veega haudepotti.
Hauta mõõdukas kuumuses viljade ja vuttide pehmenemiseni.
Soovi korral lisa pisut rõõska koort või võid ning serveerimisel puista peale basiilikut või peterselli.
Ajakirja sattus ekslikult ebatäpne kontaktinfo. Kodumaiseid vutte saab osta Järveotsa farmist, telefon 56697933.