12.10.2019, 10:01
NÄDALAVAHETUSE PIIRAKAD | Udmurdi perepetšid
Kui on võimalus Udmurdi perepetše suures puuahjus teha, tuleb maitse eriti hea. Pered petšju – vn k ‘ahju ees’. Puud põlevad suures ahjus ja siis pannakse perepetšid sinna etteotsa ümmargusele pannile. 3–5 minutit ja pirukad on valmis, rasvased ja mahlased. Suures ahjus kasutatakse täidises puljongit, see teebki pirukad mahlasemaks ja rasvasemaks. Kui sul puuahju ei ole, siis saab perepetše teha ka tavalises ahjus. Antud kogusest tuleb 20 perepetši.
FOTO:
Koostisosad:
TAINAS:
- 2 muna
- 200 ml vett
- 250 g täisterarukkijahu
- 250 g nisujahu
TÄIDIS:
- 500 g värsket kapsast
- 2 sibulat
- muna
- g soolapekki