Foto: ARTUR SADOVSKI
Olen ikka seda meelt, et võõramaist kööki ei maksa tervenisti matkida. Mõnusam on leida sellest mingi oluline tehnoloogiaiva ning kohandada seda meil saada oleva kraamiga. Proovi ka sina indiapärast karrit meie oma kohaliku toorainega.

Koostisosad:

  • 1 suurem mugulsibul
  • pisut rapsiõli
  • 350 g sealihast guljašitükke
  • 5 tl korma- vm indiapärast vürtsipastat
  • küüslauguküünt
  • 4 keskmist kartulit
  • g võid
  • soola, musta pipart või tšillit
  • peterselli või koriandrit

Valmistamine:

  1. Pruunista sibulaviilud õlis üsna pruuniks, eemalda pannilt ning jäta ootele. Pruunista samal pannil väikesed sealihakuubikud, vajadusel lisa õli. Maitsesta soola ja kormapastaga. Sega hästi läbi ning lisa terved küüslauguküüned ja tükeldatud kartulid. Vala peale nii palju vett, et see toiduained kataks. Hauta mõõdukas kuumuses kaane all kuni liha ja kartulite pehmenemiseni. 
  2. Lisa mahedama maitse saamiseks võid. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa soola ja pipart ning serveeri krõbeda sibula ja ohtra maitserohelisega.