1. Kuumuta ahi 225 °C. Põhja jaoks sega kausis jahu ja sool. Lõika juurde külma või kuubikud ja näpi kiiresti ühtlaselt sõmeraks. Lisa külm vesi ja vajuta kiirelt tainapalliks – liigne sõtkumine teeb taina venivaks. Kata toidukilega ja pane 20 minutiks külmikusse.

2. Määri 22 cm lahtikäiv koogivorm võiga ja raputa riivsaiaga üle. Suru tainas vormi põhja ja äärtele, vajadusel kasta näppe vahepeal jahusse. Äär peaks jääma 5 cm kõrgune, et mahutada vedelat täidist. Kata tainaäär fooliumiribaga, et vältida küpsemisel taina allavajumist. Küpseta põhi ahju allosas poolküpseks, selleks kulub 10–15 minutit.

3. Ribasta peekon ja prae kuival pannil kergelt pruunikaks. Nõruta majapidamispaberil. Löö kausis lahti munad, vala juurde koor ja maitsesta. Sega hulka pool riivjuustust.

4. Eemalda ahjust tulnud vormilt fooliumriba. Kalla põhjale peekonitükid ja jaota ühtlaselt laiali. Vala peale täidis ja aseta ahju keskossa küpsema. Kuumus keera kohe 200 °C peale. Küpseta 15 minutit, siis raputa pinnale ülejäänud juust ja küpseta veel umbes 15 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldpruun.

Serveeri peekoni-juustupiruka juurde maitsvat cole slaw salatit ­hapukapsa ja mooniseemnetega.
Vaata retsepti SIIN