Foto: Tuuli Mathisen
India kanakarri ehk murgh kari on India köögi üks klassikutest ja hea võimalus — kui sa pole karriroogadega veel tutvunud — teha nendega algust. Karri on maitseküllane ja seedimist turgutav toit, mis sobib sügisesse imeliselt.

Koostisosad:

  • 1 kg broileri rinna- või kintsufileed
  • 1 + 0,5 tl soola
  • 1 dl õli
  • 2 keskmist sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1 tl karripulbrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl Cayenne’i pipart
  • vett
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • hakitud värsket koriandrit
  • pipart
  • suhkrut
  • 1 tl garam masala’t
  • 200 g paksemat maitsestamata jogurtit, nt Saare, Türgi või Kreeka
  • sidrunimahla
  • riisi serveerimiseks

Valmistamine:

  1. Tükelda broilerifileed ja puista üle 1 tl soolaga. Kuumuta pannil õli ning prae kanatükke pruunistumiseni. Tõsta kana pannilt ning aseta kõrvale. Lisa nüüd pannile hakitud sibul, küüslauk ja ingver ning hauta vaiksel kuumusel kümmekond minutit. Tõsta hulka karripulber, vürtsköömned, kurkum, koriander, Cayenne’i pipar ning veidi vett ning kuumuta minuti-paari jooksul läbi. Lisa purustatud tomatid ning pool värskest koriandrist. Sega. Maitsesta soola, pipra ja veidikese suhkruga. 
  2. Tõsta nüüd kastmesse eelnevalt praetud kana koos lihamahladega. Vala juurde 1 dl vett ning lase keema tõusta. Puista roale veel garam masala’t ja ülejäänud koriander ning lase kaanega kaetult haududa seni, kuni kana on küps ja kõik läbikuumenenud.
  3. Enne serveerimist lisa jogurt, sega veidi ning piserda karri üle sidrunimahlaga. Paku koos aurutatud riisiga.