Foto: Jaan Heinmaa
Kas teadsid, et kaalikas vähendab sea- ja lambaliharoogade rasvasust? Et sellesse retsepti läheb kaalikas sisse, siis ei maksa tõesti karta, et toit tuleb liiga raske. Igatahes saab sellest mõnus lõunasöök.

Koostisosad:

  • 600 g lamba- või sealiha
  • 400 g kaalikat
  • 3 porgandit
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 suur sibul
  • 2 sl nisujahu
  • 2 sl sojakastet
  • 1 sl siirupit
  • soola, musta pipart
  • 5 dl vett
  • sl õli

Valmistamine:

  1. Lõika liha tükkideks ja pruunista haudepotis väheses õlis. Maitsesta soola-pipraga. Lisa tükeldatud kaalikad, porgandid, küüslaugud, sibul ja jahu ning prae veel 5 minutit, kuni kõik on kauni pruuni jume saanud. 
  2. Lisa sojakaste, siirup ja vesi. Lase tund aega vaiksel tulel haududa. Veerand tundi enne valmimist lisa kartulikuubikud. Serveeri hapukoorega.