Foto: Shutterstock
Maitsva koosluse õnnestumiseks alusta lihatükist. Võtame siinkohal eeskujuks klassikalise ja piduliku Chateaubriandi, mis on valmistatud sisefilee keskosast ja serveeritud hiljem portsjonitena. 300-grammisest tükist piisab kolmele väikese isuga inimesele või siis täitva roana kahele.

Koostisosad:

  • 300 g veise sisefilee keskmist osa ehk nn Chateaubriandi lõige
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • soola, purustatud musta pipart
  • 0.5 tl soovi korral sinepiseemneid
  • 1 sl riisiidu- või muud õli
  • 20 g võid

KASTE

  • 1 mugulsibul või 3–4 šalottsibulat
  • 0.5 küüslauku
  • 10 musta pipra tera
  • punt tüümiani
  • sl teralist sinepit või 1 tl sinepiseemneid
  • 3 sl sõstraželeed
  • dl punast veini
  • 5 dl puljongit
  • sl 35% rõõska koort või 30 g võid

LISANDIKS

  • köögivilju, nt kartulit, maapirni, brokolit jne
  • soola
  • soovi korral küüslauku