.
Seda kooki võiks sööma jäädagi, see on lihtsalt nii hõrk. Kui oled kalorite lugeja, siis soovitame selle koogi puhul see heaga vahele jätta ja lihtsalt nautida iga suutäit.

Koostisosad:

PURUTAINAS:

  • 250 g kaerahelbeid
  • 250 g võid
  • 100 g fariinsuhkrut
  • 3 tl vanillsuhkrut
  • 150 g nisujahu
  • 3 sl linaseemneid

KOHUPIIMATÄIDIS:

  • 600 g vanillist kohupiimapastat
  • 500 g hapukoort
  • 350 g puhastatud porgandeid
  • 5 muna
  • veidi riivitud apelsinikoort
  • 50 g suhkrut
  • kuni 1000 g õunu
  • soovi korral tuhksuhkrut

Valmistamine:

  1. Rösti pannil kaerahelbed 50 g võiga ning jahuta maha. Lisa suhkrud ja sega läbi.
  2. Sega omavahel jahu, linaseemned ja röstitud kaerahelbed. Lisa külm või ja haki jahusegus. Sega veel käsitsi läbi, kuni või on jahuga segunenud puruseguks. Tõsta paar peotäit segu eraldi.
  3. Sega omavahel kohupiim ja hapukoor. Lisa peene riiviga riivitud porgandid, muna­kollane ja riivitud apelsinikoor. Lõpuks sega hulka vahustatud munavalge.
  4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Raputa purutainas plaadile laiali ja tõsta lusikaga sinna kohupiima-porgandikreem. Raputa peale väikesteks kuubikuteks lõigatud õunad. Viimaks puista peale kõrvale ­pandud purusegu.
  5. Küpseta kooki 180-kraadise kuumusega ahjus 50–60 minutit. Jahtunud koogile võid peale raputada tuhksuhkrut.

Foto: Mai Grepp