Nõuandeid meestele: lihtne kolmekäiguline sõbrapäevaõhtusöök
Sõbrapäev on kohe-kohe tulekul ja selle puhul pakub Rannamõisa toidublogija Kristian Neemela ühe väikese retseptivaramu, millega sobiks enda lähedasi üllatada. Retseptid koosnevad eelroast, pearoast ja desserdist. Lisaks on retseptid lihtsalt valmistatavad ja silmas pidades sõbrapäeva, siis ka parajalt luksuslikud.
Koostisosad:
Eelroog: Paneeringus kalkunilihapallid
- 0.5 tk Hakitud punast sibulat
- 450 g Hakitud kalkuni rinnaliha
- 1 sl Dijoni teralist sinepit
- 2 sl Maisitärklist
- Neutraalse maitsega õli friteerimiseks
- 2 tk Munakollast
- 70 g Pankot
Pearoog: Pikalt küpsenud pardifilee juurselleripüree ja kirsikastmega
- 2 tk Pardi rinnafileed
- Meresoola
- Musta pipart
- 0.5 tk Juursellerit
- 95 g Vahukoort 35%
- 200 g Külmutatud kivideta kirsse
- 135 ml Allikavett
- 1 sl Maisitärklist
- Demera suhkrut
Dessert: Šokolaadi-brownie metsapähkli-pralineega
- 150 g Tumedat šokolaadi (70%)
- 150 g Võid (82%)
- 125 g Suhkrut
- 1 tk Muna
- 3 sl Nisujahu
- Näpuotsaga soola
- 400 g Naturaalset toorjuustu
- Tuhksuhkrut maitse järgi
- 110 g Šokolaadi
- 110 g Vahukoort 35%
- 20 g Võid (82%)
- 30 g Metsapähkleid (kooritud)
Rohkemate toitude valmistamise korral on alati ka oht midagi vussi keerata. Selleks, et kõik läheks sujuvalt, toon teile mõned näpunäited, mida järgida:
Alusta toiduvalmistamist brownie´de ja toorjuustukreemi tegemisest. Seni kuni brownie’d ahjus küpsevad, saad ette valmistada eelroa lihamassi ja jõuad isegi ehk ära friteerida. Seejärel kui brownie’d valmis, aseta need jahtuma ning hakka valmisatama pardi rinnafileed. Rinnafilee küpseb ahjus 50-55 minutit.
Kui rinnafilee ahjus, siis selle ajaga jõuad valmistada juurselleripüree ja kirsikastme. Enne serveerimist jäta kõige viimaseks tööks šokolaadiglasuuri tegemine. Kui browniede vahele on toorjuust pandud, siis on aeg glasuurima hakata. Glasuurimisega läheb kiirelt. Viimase sammuna serveeri toidud nii ilusalt, nagu oskad! Head katsetamist!