Tuuli Mathisen
Üle aasade laiuv imalmagus aroom, mis praegu ninna hakkab, on tõenäoliselt pärit angervaksaõitest. Sellest saad valmistada suurepärast siirupit jäätisele või tortide immutamiseks, ka sobib siirupit niristada peale küpsetele juustudele.

Koostisosad:

  • 35 tk Angervaksaõisik
  • 1 l Vesi
  • 500 g Suhkur
  • 2 tk Laim

Angervaksa peetakse looduslikuks aspiriiniks, tema õites on saponiine, eeterlikke õlisid, rutiini, fenoolühendeid, parkaineid, steroide, flavonoide, C-vitamiini. Angervaksal on verd vedeldav, palavikku alandav, higistama ajav, sapieritust soodustav, puhastav toime. Nii et igati väärtuslik taim.

Kui soovid angervaksa kohta rohkem teada, siis LOE LISAKS:

Angervaks — väekas taim rahututele!