Foto: Gregor Jürna
Selles keeksis on olemas jogurti sametine tekstuur, sidruni mahlakus ja aroom, mustikad veel pealekauba koogist piilumas. Keeks annab välja 8 lõiku.

Koostisosad:

  • 170 g pehmet võid
  • 1.5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2 sidruni riivitud koor + 3 sl sidrunimahla
  • 2 dl väherasvast maitsestamata jogurtit
  • 0.5 tl soola
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl ehk 100 g külmutatud mustikaid
  • vormi määrimiseks võid ja riivsaia

SERVEERIMISEKS:

  • 2 dl paksu Kreeka tüüpi jogurtit
  • 2 dl tuhksuhkrut
  • 0.5 tl vanillsuhkrut
  • pealeraputamiseks sidrunikoore ribasid