Foto: Britt Paju
Isetehtud kanafrikadellid on potti pistmist väärt ja valmivad vähese vaevaga. Frikadelle võid ka korraga rohkem teha, sest neid saab sügavkülmutada. Selleks lao toored frikadellid ühe kihina suuremale alusele ja sügavkülmuta. Seejärel pista need kas karpi või säilituskotti ja tarvita ära kuu-paari jooksul.

Koostisosad:

  • 1.5 l kanapuljongit
  • porgandit
  • 1 porru (ainult valge osa)
  • 1 sellerivars
  • 1 suvikõrvits
  • 1 sl oliiviõli
  • soola, pipart
  • maitserohelist: till, petersell

FRIKADELLID:

  • 300 g broilerifileest tehtud hakkliha
  • 1 muna
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl täisterakaerajahu
  • 2 sl hakitud värsket peterselli
  • 0.25 tl kuivatatud punet
  • 1 tl meresoola
  • 0.25 tl musta pipart

Valmistamine:

  1. Frikadellide valmistamiseks sega kokku hakkliha, muna, hakitud küüslauguküüs, jahu ja maitseained.
  2. Kuumuta potipõhjas õli ning pane potti kooritud ja viilutatud porgandid, pestud ja viilutatud porru alumine heledam osa ja viilutatud sellerivars. Kuumuta kergelt. Vala peale puljong ja keeda umbes 10 minutit.
  3. Lõika suvikõrvits kas julienne’i- või spiraallõikuri abil “nuudliteks” või lõika tavalise noaga pikad peened ribad.
  4. Veereta märgade käte vahel hakklihasegust teelusika kaupa frikadellid ja tõsta need keskmisel kuumusel muliseva supi sisse. Keeda 3–4 minutit, kuni frikadellid tõusevad pinnale. Lisa suvikõrvitsanuudlid ja lase veel korraks keema tõusta. Maitsesta, lisa ürdid ja serveeri.