Foto: Shutterstock
Makaronivorm juustuga on kindla peale minek — see maitseb absoluutselt kõigile. Ameeriklaste köögist tuntud mac and cheese ehk lihtsamalt makaronivorm rohke juustuga on üks selliseid.

Koostisosad:

  • 400 g makarone
  • 115 g Cheddar juustu
  • 85 g Gruyere juustu
  • 85 g mozzarellat
  • 1 l piima
  • 30 g jahu
  • 60 g võid
  • 1 tl soola
  • 0.25 tl musta pipart
  • 0.25 tl riivitud muskaatpähklit

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
  2. Sega kausis riivitud juustud.
  3. Keeda soolaga maitsetatud vees makaronid al dente.
  4. Makaronide keemise ajal tee valmis kaste. Selleks võta suur pott. Sulata potis või, lisa jahu ja sega madalal kuumusel. Lisa vähehaaval kogu piim ja lase keeda kuni kaste muutub paksemaks, umbes 5-6 minutit. Lisa ka muskaatpähkel.
  5. Lisa kastmele 3/4 juustust ja sega sulamiseni. Maitsesta soola ja pipraga.
  6. Kurna pasta ja sega kastme hulka, vala kastmega kaetud makaronid ahjuvprmi ja raputa peale ülejäänud osa juustust. Küpseta 20-25 minutit ahjus kuni makaronid on pealt kuldsed ja mullitavad sulanud juustust.

Vaata videost valmistamist!