Kadri Marie Männik
Kotlettidega on nagu kartulisalatiga. Igaühel on olemas oma kindel lemmik. Kui kasutad piima või veega leotatud saia asemel purustatud kikerherneid, saad mõnusalt koospüsivad pätsikesed, mis on ka valgurikkamad kui saiaga variant.

Koostisosad:

  • 500 g veisehakkliha või kodust hakkliha
  • 1 tk sibul
  • 400 g Kikerherned (konserv)
  • 1 muna
  • 1 dl vett
  • soola
  • musta pipart
  • praadimiseks õli

Valmistamine:

  1. Haki sibul peeneks ja  püreesta  külma veega läbi loputatud ja nõrutatud kikerherned ühtlaseks massiks. Kui soovid, võid need ka pudrutambiga katki lihtsalt muljuda. 
  2. Pane kõik koostisosad kaussi ja sega ühtlaseks massiks. Kui vaja, sega hulka piima või vett, et tainas jääks parajalt pehme. 
  3. Vormi saadud segust kotletid ja prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta kotletid ahjuplaadile ja järelküpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Nii saad mõnusalt mahlased ja seest läbiküpsenud kotletid.  

Nipid ja soovitused!

1 Hakitud sibul ei jää tainas nii mõru kui püreestatud sibul.

2 Kikerherneste asemel saad kasutada ka toorest riivitud kartulit. Mõlemal juhul saad küpsetada gluteenivabalt.

3 Kui sulle meeldib krõbe koorik, paneeri kotletid enne praadimist hernejahuga või vm taolisega.

4 Ära koorma pani üle, pane korraga praadima nii palju kotlette, et pann ülemäära maha ei jahtuks.