Tädi Imbi kulitš Indrek Susi
Kulitši süüakse koos pashaga ja säilitatakse linases riides. Niimoodi hoides säilib see nädalaid. Kulitši võid kaunistada ka paberist rooside, söödavate kuivatatud lillede või muude värviliste kaunistustega. Kena pühadekingitus külla minnes.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 5 dl Piim
  • 100 g Pärm
  • 200 g Suhkur
  • Sool
  • 1 kg Nisujahu
  • 200 g Või
  • 6 tk Muna
  • 1 tk Sidrun (riivitud koor)
  • Mandlid (hakitud)
  • Rosinad (hakitud)
  • Sukaad
  • Kardemon
  • Vanill
  • Safran (piimas leotatud)
  • Või (määrimiseks)
  • Riivsai (vormi katmiseks)

VÕÕP

  • 2 tk Munavalge
  • Tuhksuhkur
  • 1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)