Peedikotletid Shutterstock
Traditsioonile Eesti toit

Koostisosad:

Peedikotletid

  • 400 g punast keedupeeti
  • 25 g võid
  • g mannat
  • 2 tk muna
  • soola
  • 1 sl värsket tüümiani
  • 1 sl värsket peterselli
  • 50 g riivsaia (paneerimiseks)
  • 30 g õli (praadimiseks)
  • 30 g võid (praadimiseks)
  • piparkoogimaitseainet
  • 8 tk toorsuitsupeekonit (viilu)

Kaste

  • 200 g maitsestamata jogurtit
  • 2 tk värsket tüümiani (oksa)
  • soola, pipart

Koorida keedetud peedid ja riivida peenel riivil. Lisada manna, sulavõi, sool ja hakitud maitseürdid. Lisada lahtiklopitud munad. Lasta segul veidi aega seista. Vormida õliste kätega pallid, veeretada riivsaias ja vajutada lamedaks. Praadida tasasel tulel mõlemalt poolt kuni kotletid on küpsed. Küpsetada peekoniribad ahjus krõbedaks.

Maitsestamata jogurtil lasta sõelal üleöö nõrguda, et ta pakseneks. Maitsestada soola, pipra ja tüümianiga. Serveerida peedikotletid vaagnal peekoniribade ja jogurtikastmega.

NB! Maitsestamata jogurti kastme võid asendada mõne muu meelepärase kastmega.